Krämiga ostar
Ostar med relativt hög vattenhalt av brie- och camemberttyp. Hållbarhet 2-4 månader.
Alvastra
Av 100% getmjölk tillverkar vi vår Alvastraost, som är en mjuk/krämig blå- och vitmögelost.
Osten är blå på insidan och vit på ytan. Alvastra serveras tempererad.
Mognadsgred: från vecka 1-3 färsk, vecka 4-7 mogen, vecka 8-12 stark och fyllig.
Förpackning: 150 gram och 1-2,2 kg
Hållbarhet: Cirka 10-12 veckor
Birger Jarl
Av 100% getmjölk tillverkar vi en mjuk/krämig blåmögelost. Birger Jarl serveras tempererad.
Mognadsgrad: från vecka 3 färsk, vecka 4-7 mogen, vecka 8-12 stark och fyllig.
Förpackning: 150 gram och 1 kilo
Hållbarhet: Cirka 12 veckor
Getbrie
Av 100% getmjölk tillverkar vi vår getbrie, som är en mjuk/krämig vitmögelost. Getbrie vitlök tillverkas på samma sätt, smaksatt med vitlök. Osten serveras tempererad.
Mognadsgrad: vecka 1-4 mild och färsk, vecka 5-8 mogen, vecka 9-12 stark och fyllig.
Förpackning: 150 gram och 1-2,2 kg
Hållbarhet: Cirka 12 veckor
Mariannes vita
Av komjölk från Kättestad Ekologiska gård tillverkar vi en mjuk/krämig blåmögelost. Olas blå serveras tempererad.
Mognadsgrad: från vecka 3 färsk, vecka 4-7 mogen, vecka 8-12 stark och fyllig.
Förpackning: ca 150 gram
Hållbarhet: Cirka 12 veckor
Olas Blå
Av komjölk från Kättestad Ekologiska gård tillverkar vi en mjuk/krämig blåmögelost. Olas blå serveras tempererad.
Mognadsgrad: från vecka 3 färsk, vecka 4-7 mogen, vecka 8-12 stark och fyllig.
Förpackning: ca 150 gram
Hållbarhet: Cirka 12 veckor